اهداف معلم
تبین اهداف محتوا :
- محتوای یادگیری باید در مسیر تقویت تفکر به معنای حقیقی باشد ،تفکری که او را به هدف اصلی ، یعنی شناخت هر چه بیشتر خودش برساند.
- محتوای یادگیری باید دانش آموزان را از حفظ طوطی وار و انفجار اطلاعات برهاند ،محتوای حفظی فاید ارزش و اعتبار است.
- محتوای یادگیری باید تجربه با تجرباتی را برای دانش آموزان در پی داشته باشد .
- محتوای یادگیری تجربه ای برای مربی و به موازات آن برای دانش آموز ایجاد کند.
- محتوای یادگیری باید زمینه ای برای اشراف هر چه بیشتر دانش آموز به دارایی های وجودی خودش را فراهم کند تا زمینه ای برای اشراف به مفاهیم علمی بشود ،هرچه اشراف به خود بیشتر اشراف به علوم نیز به تبع آن بیشتر ایجاد می گردد.
- این استاندارد از طرح درس هاو برنامه های آموزشی حمایت می کند که به تعمیق آموزش و یادگیری در دانش آموزان می انجامد و اثر بخشی آموزش را افزایش می دهد و در کنار انجام فعالیت های آموزشی تلفیقی دائما موضوع ارتقای سطح یادگیری وعمق یخشی آموزش را پیگیری میکند.
- از فعالیت های آموزشی و ایجاد تجربیات علمی موفق برای هر دانش آموز حمایت میکند.
- از فعالیت های آموزشی و ایجاد تجربیات علمی موفق برای هر دانش آموز حمایت می کند.
- برای پرورش موفقیت های فردی دانش آموزان در موقعیت های اجتماعی ، احساسی و رفتاری از شرکت در پژوهش های علمی و تلفیق فناوری های روز با کلاس درس حمایت می کند.
- اهداف آموزشی باید برای ارزیابی شوند مشخص باشد ، به شکلی که در هیاهوی تلفیق و پروژه ، دانش آموز هدف یادگیری را گم نکند.
اهداف محتوا :
- فعالیت مداری داتش آموزان
- تعامل برقراری کردن دانش آموز با محتوای طراحی شده
- ارتباط داشتن محتوا با واقعیت زندگی
- محتوای یادگیری باید استمرار داشته باشد و مقدمه ای برای یادگیری های بعدی باشد.
- کمک کردن محتوا به فهم و درک بیشتر دانش آموز
- بستر یادگیری و محیط یادگیری باید فراهم باشد و خود به خود دانش آموز را به مرکز یادگیری بکشاند.
- جامعیت محتوا ، وجود خود دانش آموز یک منبع غنی از محتوا محسوب می شود. مربی باید به نیازهای حقیقی و علایق دانش آموز توجه داشته باشد نه فقط بر مفاهیم از پیش تعیین شده تاکید داشته باشد .
- محتوای یادگیری باید ایجاد دانش و مهارتی کند که دانش آموز با تسلط بر آن بتواند در مواجه با مسئله واقعی آن را حل کند.
الگو یادگیری:
معلمان باید مطلع باشند که هر دانش آموز چگونه ارتقا می یابد و رشد می کند .
نمودار رشد یادگیری هر دانش آموز و سطوح متنوع توانمندی های او ، شامل توانمندی های عاطفی ، اجتماعی ، هیجانی ، فیزیکی و … را بداند و تجربه های یادگیری مرتبط ، متنوع و مناسبی را برای این توانمندی ها طراحی کند.
محیط یادگیری:
معلم همراه با سایر همکاران تلاش می کند تا محیط یادگیری ای فراهم کند که انگیزه بخش باشد و یادگیری فردی و مشارکتی دانش آموزان را حمایت کند.
استفاده معلم و دانش آموتر ار تکنولوژی های روز و ترغیب دانش آموز به شرکت در فعالیت های اجتماعی و افزایش سطح انگیزه ی درونی دانش آموزان نمونه ای از این موضوع است.
تفاوت های یادگیری:
معلمان باید از تفاوت های استعداد ، فرهنگو سایر توانمندی های دانش آموزان که در پرونده ی مشاوره ثبت شده ، آگاه باشند و با تمام آن ها تعامل داشته باشند تا از تناسب محیط یادگیری با تفاوت های دانش آموزان مطمئن شوند.
محتوای یادگیری:
- آگاهی از محتوا:
معلم تمام محتوای درسی را به طور کامل بداند و روشهای استفاده از وسایل کمک آموزشی مرتبط با محتوا را بداند و از ساختار آموزش و نظم آن آگاه باشد ولی می تواند تجربه یادگیری را متناسب با تجربیات شخصی خودش و منطبق با اهداف آموزش بچیند.
- کاربردی کردن محتوا:
معلم بداند چگونه دانش آموزا را تهییج کند و چگونه از محتواهای آموزشی در تلفیق با سایر دروس و فعالیت های خلاق و آموزشی یا اجتماعی بهره ببرد.
دیدگاهتان را بنویسید