کارگروه مهارت ها و نگرش ها
بسمه تعالی
بهترین ساعات یک روز بهاری آن هم در ماه اردیبهشت، حدود ساعت 9 صبح تا 12 ظهر است که هوای لطیف، نسیم حیات افزا و بوی شبنم صبحگاهی روی برگهای سبز روشن و تر و تازه بهاریاش مشام انسان را نوازش می دهد. همین اوقات است که باغبان حاذق و خِبره، بیشترین مراقبت و دقت خود را به کار می برد تا استعداد دانه یا نهال تازه سبز شده را به خوبی بشناسد و برای رسیدن و رشد آن، تمام برنامه ها و روشهایی که برای مراقبت از آن لازم است را به کار بگیرد.
به همین وزان بهترین ساعات عمر یک انسان ایام و روزهایی است که بهار زندگی او به حساب می آید و فصل بالندگی و طراوت و شکوفایی و آماده شدن برای ثمر دادن در تابستان عمر اوست؛ آری، کودکی و نوجوانی… دورانی هستند که مقدمه جوانیاند و همه داشته های فرزندمان در این دوران به این سمت می رود که شکوفا شود و آماده ثمر دادن گردد.
اینجا هم مربی و مدرسه ای می تواند مسیر رشد و بالندگی کودک و نوجوان را به خوبی برای او ترسیم و در طول این راه همراهی شایستهای با او داشته باشد که به خوبی به استعداد حقیقی او واقف باشد و بتواند برای شکوفایی آن مسیر و برنامهای دقیق، متناسب با آفرینش و فطرت او و در یک کلام؛ متعادل برای او طراحی کند. در ادامه نیز پا به پای او با او همراه شود و در طول مسیر، او را از آفتها و آسیبهای احتمالی و سودجویی سودجویان حفظ و نگهداری کند.
در مدرسه تکریم، نقطه اصلی و محور فعالیتهای تمام کارگروه های مدرسه هر کدام در جای خود تلاش میکنند در کنار هم و با حرکتی منسجم این راه را هموار و میسر کنند.
از جمله این کارگروه ها، کارگروه نگرشها و مهارتهاست. در این کارگروه از طریق پژوهشهای عمیق و بر مبنای منابع اصیل و ناب شیعی اسلامی، نقاط کمال و بالندگی انسان در دوران کودکی و نوجوانی استخراج می شود و به عنوان هدف، فراروی برنامه ها و طرح درسهای همه بسترهای مدرسه قرار می گیرد.
سپس با همکاری و کارشناسی دقیق کارگروه رسانا در فرآیند رسانما، وضعیت موجود هر دانش آموز شامل توانمندی ها، نیازمندی ها و احیانا عارضه ها و آفتهای احتمالی شناسایی میشود .
اکنون زمان آن فرا می رسد که بر اساس جمع بین توانمندی و نیازمندی دانش آموز برنامه یا طرح درسی تنظیم شود که در بسترهای مختلف مدرسه جریان پیدا کند.
به دلیل وجود اقتضا در خود دانش آموز و تناسب طرح درس از نقطه موجود و وضعیت فعلی او، در طول مسیر طرح درس، او احساس حرکت، رشد و بالندگی می کند و از عارضه ها نیز عبور می کند.
اینگونه است که با گذشت زمان و مسیر تدریجی طرح درسها، دانش آموز مسیر شکوفایی را در درون خود کشف می کند و آرام آرام می تواند برای آن برنامه ریزی کند.
با ظهور این توانمندی در دانش آموزان، نوبت تشکیل هیات اندیشه ورز دانش آموزی فرا می رسد. در این مرحله، دانش آموزی که مراحل آگاهی، تفکر، پیدا کردن جهان بینی و شناخت را طی کرده به دنبال نیازسنجی از خود و تامین ابزار می گردد و در ادامه به خودشناسی و خودسازی نائل می شود.
این مسیری است که مجموعه در کارگروه های مختلف و بالاخص کارگروه نگرشها و مهارتها دنبال می کند.
چشم انداز این کارگروه، ارائه ی سبک زندگی توحیدی است.
همچنین کارگروه نگرشها و مهارتها از طرق زیر برای بهینه سازی کلیه ی بسترهای آموزشی و مهارتی و نگرشی
اقدام می کند.
- ارائه برنامه ریزی درسی بر مبنای رویکرد تلفیقی
- ارائه برنامه ریزی درسی با رویکرد تنظیم جایگاه درس های مهارتی و نگرشی در بین درس های اصلی نه به عنوان دروسی جدا
- تحقق خودشناسی و ظهور توانمندیهای فطری
- تربیت دانش آموز تولیدگر و کارآفرین
روند کلی کارگروه مهارت ها و نگرش ها
1 -تشکیل کارگروه
2-شناخت اقتضائات رشد
3-دریافت لیست نیاز سنجی های کلی مدرسه ودانش آموزان از کارگروه رسانا
4-شناسایی بسترها (با توجه به نیاز سنجی های دانش آموزان)
5-تعمیق طرح درس های در راستای رفع نیازها و رسیدن به اقتضائات
6-درس پژوهی و اقدام پژوهی برای تدوین طرح درس های تلفیقی بر اساس نیاز غالب دانش آموزان
دیدگاهتان را بنویسید